PrePaidGSM.net Forum (Archived)


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old
  (#1)
BLC (Offline)
Member
Advanced Member
 
Posts: 79
Join Date: 23 Sep 2008
Location: Canada & Italy

Country:
Default Using Italian Wind in Canada - 04-11-2008, 20:01

I've been trying to use my Italian Wind prepaid in Canada. It recieves the Rogers network but when I try to dial a local number +1-403-**** Roger says Wind has not authorized my use in Canada. I have sent an SMS message to Wind with no problem and I can use my phone as a modem with my laptop but no luck in using it as a phone!
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
PhotoJim (Offline)
Senior Member
Prepaid Expert
 
Posts: 389
Join Date: 10 Dec 2006
Location: Regina, SK, CA

Country:
Default 04-11-2008, 22:51

Sometimes there is a dial code that you can use.

Try *111*+1403xxxyyyy# or *123*+1403xxxyyyy#.

Expect it to be expensive to use, alas.

Not all prepaid SIMs permit outbound calls in Canada, even when they permit inbound calls.


CA: SaskTel, Wind postpaid; Rogers, Bell postpaid iPad flex plans; US: T-Mobile postpaid data, prepaid voice; PureTalk (AT&T MVNO) prepaid voice/data; AT&T prepaid iPad plan

Hardware: Too much but notably iPhone 5, iPad Mini Retina LTE, Moto G LTE (N.A. version), iPhone 4. All unlocked.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Effendi (Offline)
The great Dictator!
Prepaid Prophet
 
Effendi's Avatar
 
Posts: 2,487
Join Date: 13 Jan 2004
Location: Trieste/Trst

Country:
Default 05-11-2008, 14:42

With Wind you have to dial:
Code:
*124*+1403xxxyyyy#
Calls from Canada will cost you 2 eur/min...


Working Prepaids: IT: Wind, Vodafone IT, UNO Mobile; SM: Prima; UK: 3, Virgin; INT: TravelSIM, Truphone.
Deceased Prepaids: CZ: Oskar, Eurotel; SK: Orange; DE: E-Plus, Aldi, Simyo; GE: Geocell; AM: Armentel; PL: Heyah, Plus; LT: Tele2; LV: Amigo; EE: Elisa; UA: Kyivstar; NZ: Vodafone; INT: UM, UM+, ICQSim.
GSM/3G Phones: Nokia Lumia 630 dual sim
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
BLC (Offline)
Member
Advanced Member
 
Posts: 79
Join Date: 23 Sep 2008
Location: Canada & Italy

Country:
Default 05-11-2008, 16:50

Thanks guys but nothing seems to work. I have "easy roaming" and "call your country" so I can call Canada from Italy cheaply and I can call Italy from Canada but I can't call within Canada!
I can add money to my Wind card over the internet from Canada using my Visa card but I can't refill my wife's TIM card as TIM seems to only accept Italian Visa cards?
I had hoped to use my wind phone in Canada as I don't use a cell phone much and it would save me maintaining a Canadian number but I guess I'am out of luck.
   
Reply With Quote
Old
  (#5)
VladS (Offline)
Senior Member
Prepaid Pioneer
 
Posts: 590
Join Date: 22 Jun 2004

Country:
Default 05-11-2008, 17:29

There are at least a couple low cost alternatives for infrequent use in Canada.

PetroCanada Mobile - min $20 (~13 Euros) refill every 180 days - $0.20/minute
7-Eleven SpeakOut - min $25 (~16 Euros) refill every 365 days - $0.25/minute

Both offer a starter pack including a low end Nokia phone, SIM card and $5 credit for $50-60.


VladS
Mobile phones: iPhone 5, Blackberry 9900, Nexus S, Samsung S3322 duos
Mobile data cards: Huawei E587u-5, Huawei E583c, Huawei E160
Postpaid SIMs: CA: Fido, Wind; INTL: Telna
Prepaid SIMs: DE: Fonic, Lidl; AT: yesss!, bob; UK: O2; US: AT&T; RO: Orange, Vodafone; FR: b&you, Lycamobile; NL: Lycamobile; BE: Lycamobile, Jim Mobile; CL: Entel; MX: Telcel; INTL: eKit Blue, eKit Yellow
Dead SIMs: too many to list
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
BLC (Offline)
Member
Advanced Member
 
Posts: 79
Join Date: 23 Sep 2008
Location: Canada & Italy

Country:
Default 05-11-2008, 22:53

I've got a Virgin mobile, $100 for 1 year but the battery is dying. They want $40 for the battery so I was hoping to use my Wind instead. I've got several phones so I don't want another phone and you have to buy the phone with Petro Canada or 7Eleven. Maybe I'll try my wife's TIM card and see if it works.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Effendi (Offline)
The great Dictator!
Prepaid Prophet
 
Effendi's Avatar
 
Posts: 2,487
Join Date: 13 Jan 2004
Location: Trieste/Trst

Country:
Default 06-11-2008, 11:17

The *124* roaming should work on Rogers but I really don't get the sense of spending 2 EUR/min for each call, even with the Easy Roaming (still 2 EUR for the first minute).


Working Prepaids: IT: Wind, Vodafone IT, UNO Mobile; SM: Prima; UK: 3, Virgin; INT: TravelSIM, Truphone.
Deceased Prepaids: CZ: Oskar, Eurotel; SK: Orange; DE: E-Plus, Aldi, Simyo; GE: Geocell; AM: Armentel; PL: Heyah, Plus; LT: Tele2; LV: Amigo; EE: Elisa; UA: Kyivstar; NZ: Vodafone; INT: UM, UM+, ICQSim.
GSM/3G Phones: Nokia Lumia 630 dual sim
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
bylo (Offline)
Senior Member
Prepaid Expert
 
Posts: 204
Join Date: 03 Oct 2007

Country:
Default 06-11-2008, 13:57

Quote:
Originally Posted by BLC View Post
I've got a Virgin mobile, $100 for 1 year but the battery is dying. They want $40 for the battery
By "they" you probably mean Virgin. "They" are a rip-off. Try eBay. You may be able to find an OEM battery for ~$10.

Quote:
you have to buy the phone with Petro Canada or 7Eleven.
Officially, yes, but you can find individual SIMS and/or airtime top-ups at http://www.speakoutwireless.ca/speak/

There are also rumours of another SpeakOut promotion starting 16Nov. Usually that means buy $100 of airtime (~500 local minutes) and get a free Nokia 1600 or 1208. You could use the SIM out of that and sell the "free" phone (it's unlocked) on the site above or eBay. By contrast, at 2€/min you'd go through $100 in ~30min.


Phones: OnePlus 5 • Nexus 5
SIMs: CA Fido/Fongo • AT A1-B.free • Google Fi
R.I.P.: UM • UM+
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
bylo (Offline)
Senior Member
Prepaid Expert
 
Posts: 204
Join Date: 03 Oct 2007

Country:
Default 06-11-2008, 13:59

Quote:
Originally Posted by Effendi View Post
Rogers
Better known in Canada as Robbers


Phones: OnePlus 5 • Nexus 5
SIMs: CA Fido/Fongo • AT A1-B.free • Google Fi
R.I.P.: UM • UM+
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
BLC (Offline)
Member
Advanced Member
 
Posts: 79
Join Date: 23 Sep 2008
Location: Canada & Italy

Country:
Default 06-11-2008, 16:17

*124* dosen't work with the 403 area code. I suspect this is a Roger's thing rather than WIND. I guess I will have to carry 2 phones around and get a new battery for my Virgin Mobile phone!

On another point entirely my cell phone has no reception in our house in Italy. I have to walk outside the village ( 2 houses down) or into the little Piazza in order to use the phone. I suspect it's the 2 feet of rock in our house walls but we may be in an area of weak signal? Does anyone else have this problem?
   
Reply With Quote
Reply

Tags
canada, wind it

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off




Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© 2002-2020 PrePaidGSM.net